O le a le ese'esega i le va o le fa'aaliga lanu atoa o le LED ma le mata fa'apipi'i LCD?

01. Fa'aaliga aafiaga

O le aʻafiaga mulimuli o le masini faʻaaliga o le mea sili lea e filifilia ai le filifiliga, ma o tekinolosi faʻaaliga eseese e tatau ona i ai ni eseesega i le faʻaaliga faʻaalia, ioe, o lenei mea e matua manino lava, faʻamatalaga patino e mafai ona faʻasino i le ata o loʻo mulimuli mai?

1 MPLED fa'aaliga LCD

(LCD splicing lau

2 MPLED fa'aaliga ta'ita'i totonu p1 p2 p3 p3.91 p391 p2.976 p97

(LED fa'aali lanu atoa)

02. Fa'aali le pupula

E te le tau popole i le leai o so'o se metotia fa'apipi'i.I le isi itu, o laʻititi laʻititi laʻititi o le LED, lea e lauiloa mo lo latou maualuga maualuga, e feagai ma le faʻafitauli o le susulu tele - o se tulaga faʻatekonolosi maketi autu mo faʻataʻitaʻiga faʻaeletonika laʻititi laʻititi o le LED o le "malamalama maualalo".I se faʻatusatusaga, o le faʻaaliga tioata vai e sili atu ona talafeagai i le maualuga o le susulu, talafeagai mo faʻaoga mataʻutia tele.I tulaga o le faʻatusatusaga, o le LED maualalo maualalo e sili ona lelei, ae i luga o le manaʻoga, o le faʻatusatusaina o tekinolosi e lua e sili atu i le manaʻomia mo le faʻaalia moni ma le faʻatapulaʻaina o le mata o le tagata.Ole mea lea e fa'alagolago tele ai le fa'atusatusaga o fa'atekonolosi e lua ile fa'atumauina ole polokalame nai lo le fa'atapula'aina o meafaigaluega.

3 MPLED fa'aaliga ta'ita'i totonu p6 p5 p4.81 p3 p3.91

03. Resolution (PPT) index

E ui lava o le laʻititi laʻititi o le LED o loʻo faia ni faʻalavelave, e le mafai lava ona tauva ma le LCD splicing screen.I le taimi nei, o le LCD mata e na o le pau lea e mafai ona ausia le 2K lauiloa i luga o le iunite 55-inisi, ma o le LCD mata e naʻo le tasi e iai le faʻamoemoe ma e mafai ona faʻalauiloa le 4K i le lumanaʻi.Mo lau fa'aeletoroni fa'aeletonika la'ititi va'ava'ava'a, o le maualuga o le pixel density o lona uiga o le faigata o le fa'amautu o le mamanu e fa'aalia ai le si'itia o le fa'avae geometric.A fa'aitiitia le avanoa ole pika ile 50%, e tatau ona fa'atuputeleina le tele o le va'alele ile 4 taimi.O le mafuaʻaga lea na malepe ai le vaʻa laʻititi o le LED i le fagu o le 1.0, 0.8 ma le 0.6.Ae o le 3.0/2.5 oloa o loʻo faʻaaogaina i numera tele.E le gata i lea, e taua le matauina e le o manino le "tau aoga" o le maualuga o le pika o loʻo ofoina mai e lau LCD, talu ai e seasea ona manaʻomia e tagata faʻaoga se maualuga maualuga pika.

 

04. Laulau lanu

O lanu lanu e masani lava e le o le itu e sili ona popole i ai o mea puipui puipui.I le faaopoopo atu i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e pei o leitio ma televise, o le maketi puipui puipui e leʻi faʻamaoni lava e uiga i le manaʻoga mo le toe faʻaleleia o lanu.Mai se fa'atusatusaga o le va'aiga, o ta'ita'i maualalo o ni mea fa'anatura lautele-gamut.O tioata sua e fa'alagolago i le puna malamalama o lo'o fa'aaogaina.

 

05. Fa'ailoga fa'ailoga lanu

O le fa'ailoga fa'ailoga lanu o le va'aiga moni lea o le va'aiga lanu i le fa'atusatusaga fa'atusa, lea e fa'atusalia ai le malosi mulimuli o le fa'aaliga fa'aaliga e toe fa'afo'i ai le lanu.E leai se auala moli e fuafua ai lenei faʻasino.Ae ui i lea, i le aotelega, o le laʻititi laʻititi o le LED e tatau ona avea ma tekonolosi sili ona lelei ona o le lua tulaga lelei o le lanu ma le eseesega.

4 MPLED fa'aaliga ta'ita'i totonu p2 p3 p4 p5 p6

06. Toe fa'afouina taimi

O le fa'afou fa'afou ose fa'ailoga autu lea e taofiofia lelei le lagona emo o le lau.Led screen refresh frequency e masani lava ona maualuga tele, o le tele o tioata vai o le 60-120Hz maualuga, ua sili atu i le iuga o mata o le tagata.

 

7. Fa'aletonu mata

Fa'ailoga mata'utia e fa'atatau i le avanoa o mea leaga, lanu susulu, mea pogisa ma lanu lanu o mea fa'aaliga, lea e mafai fo'i ona fa'atonutonuina i se tulaga sili ona lelei o oloa tioata vai, i se fa'afeagai, o le fa'aletonu o le pulea lelei o se tasi o mea fa'apitoa fa'apitoa. faigata o le mata o le LED, aemaise lava i le faʻaitiitia o le va o pika, faʻafitauli faigata i le tuputupu aʻe faʻavae geometric.

08. Unit mafiafia

E tusa ai ma le mafiafia o iunite, o le tioata vai o loʻo i ai se avanoa faʻapitoa, ma sa faʻaleleia i taimi uma ma o loʻo alualu i luma;E ui o le faʻaaliga laʻititi o le vaʻaia o le LED ua ausia le lautele, ae o le alualu i luma o le avanoa o le a le tele naua.

I le tulaga o le filogia opitika ma le faʻamafanafanaga vaʻaia, tioata vai e masani lava ona faasino i le susulu malamalama ma le maualuga-televave moli moli, aʻo laʻititi vaʻavaʻa LED o le faʻafitauli o le susulu ma le maualuga-televave moli lanumoana.

 

09. Mea e fa'aaoga ma fa'aalia fa'ailoga autu o le ola

E faʻatatau i le lamepa ma le pito i tua, o le taʻitaʻia faʻaaliga LCD mata poʻo le puna malamalama, i le ola o le LCD o lenei avanoa e sili ona manino, o le atoa e mafai ona oʻo atu i le 100000 itula, taʻitaʻia lamepa lopa i eseesega taʻitoʻatasi ma le. mautu o le faafitauli i tua e iloa ai le ola o le eseesega i le va o lenei ituaiga o oloa o se tino su'i se tasi e taua, e mafai ona manaomia le suia vave o le iunite taitasi.

6 MPLED fa'aaliga ta'ita'i totonu

10. Fa'ainisinia fa'a'avevela vevela

Inisinia vevela dissipation o le le maalofia le manaʻomia o le tele o faʻaaliga faʻaalia o le umi, galuega mautu, i lenei tulaga, tioata vai ona o le maualalo o le mana faʻaaogaina ma le maualalo o le malosi, sili atu le taua, laʻititi le va o le LED e ui lava o loʻo i ai le uiga o le maualalo. malosi malosi, ae o le aofaʻi o le eletise e sili atu le maualuga, i le taimi lava e tasi, o le maualuga o le vevela o manaʻoga o le vaʻaia laiti o oloa LED o lona uiga e sili atu le maualuga o le pisa.

 


Taimi meli: Sep-29-2022